Van dec. ’22 tot juni ’23 ben ik hoofdredacteur a.i. van de Gezondgids. Een magazine van de Consumentenbond over gezond leven, vol kritische en praktische artikelen over voeding, beweging, zelfzorg en medicijnen.
Voor Zin schreven Lisette en ik dit artikel over hoe je gezond, blij en fit heel oud kunt worden.
Gezond naar 115 onthult de geheimen van een lang, gelukkig en gezond leven. Met adviezen van wetenschappers en ervaringsdeskundigen uit de hele wereld.
Genieten en gezond leven gaan op Sardinië hand in hand. De bewoners worden zo oud dat het gebied is bestempeld tot Blue Zone. Een reportage voor GezondNu.
Breekt er een epidemie uit, dan zijn alle ogen gericht op Jaap van Dissel. Ik interviewde hem voor de Gezondgids. Lees meer
Wie z’n medicijnnota wil begrijpen moet stevig doorbijten. Wie bepaalt wat je slikt en tegen welke prijs? Lees meer in mijn artikel voor de Gezondgids
Zodra patiënten het ziekenhuis inkomen, trekken ze hun pyjama aan en gaan ze liggen. Arts Ben Witteman legt uit waarom dat niet slim is. Lees meer in mijn artikel voor de Gezondgids
Het Japanse Okinawa telt het hoogste percentage 100-plussers ter wereld. Voor de Gezondgids zochten we uit hoe dat komt. Lees meer
In Vietnam bezoek je met hoofdpijn, darmkrampen of verkoudheid de kruidendokter. Reportage voor GezondNU in Vietnam. Lees meer
Hulp nodig? Bel de buurman maar! Burgers draaien steeds vaker zelf op voor hun zorg. Lees meer in mijn artikel voor de Geldgids
We worden steeds ouder en een grens is niet in zicht. Interview voor de Gezondgids met wetenschapper David van Bodegom. Lees meer
Dementie komt steeds vaker voor. Voor de Gezondgids ging ik op zoek naar de laatste wetenschappelijke inzichten. Lees meer
‘Er wordt veel onzin beweerd over voeding’, zegt Frans Kok, hoogleraar voeding en gezondheid in de Gezondgids. Lees meer
De medische wetenschap is te gevoelig voor commerciële krachten, zegt wetenschapper Ivan Wolffers. Lees meer in mijn interview voor de Gezondgids
Je gaat naar het ziekenhuis en komt er slechter uit dan je was voorgespiegeld. Onthutsend verslag over medische missers voor de Consumentengids. Lees meer
Leven met Parkinson is lastig. De juiste behandeling en wat creativiteit maken het wel gemakkelijker, blijkt uit mijn Gezondgidsartikel. Lees meer
Melk, stremsel, zuursel en zout zijn de basisbestanddelen van kaas. Maar dat zijn niet de enige ingrediënten, ontdekte ik voor de Gezondgids. Lees meer
Hoe worden marsepeinen figuurtjes gemaakt? Voor Kidsweek namen we een kijkje in een marsepeinfabriek in Estland. Lees meer